Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.: Προχωρούμε στην ίδρυση Συνεταιρισμού

Συνάδελφοι και συναδέλφισες –συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Οι εργαζόμενοι μέσα από μια μεγαλειώδη συνέλευση του σωματείου των εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ομόφωνα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για να νομιμοποιήσουμε μέσα από μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε 11 μήνες τώρα .
«Να κρατήσουμε το εργοστάσιο και να επιβιώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας με αξιοπρέπεια .»
Μετά και από αυτή την εξέλιξη έχουμε συντάξει το καταστατικό μας .
Το έχουμε στείλει προς έγκριση και περιμένουμε την απάντηση για το αν περνάει .
Μέσα από την διαδικασία της σύνταξης του καταστατικού σκεφτήκαμε και βάλαμε μέσα και τον όρο «φίλοι» και φίλος- υποστηρικτής ορίζετε οποιοδήποτε μέλος της κοινωνίας που θέλει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή .
Υπογράφοντας το κείμενο που θα συντάξουμε, να δείξουμε πώς είμαστε πάρα πολλοί και όχι οι λίγοι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.
Σκεφτήκαμε και προτείνουμε οι φίλοι να έχουν μια μηνιαία συνδρομή που θα ανταποκρίνεται σε προϊόντα, αλλά παράλληλα να έχουν την συμβουλευτική συμμετοχή στις διαδικασίες των συνελεύσεων και Προτεραιότητα σε μελλοντικές «προσλήψεις» συνεργατών που θα γίνουν.
Και αυτό που θέλουμε αναρτώντας αυτό το κείμενο να ακούσουμε τις γνώμες τις δίκες σας για την ευρεία στήριξη αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε και από ότι φαίνετε τώρα παίρνει σάρκα και οστά.
Με εκτίμηση οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας για να ορίσουμε όλα τα παραπάνω σχετικά με το πώς μπορεί να στηθεί καλυτέρα και στέλνουμε και κείμενο για συν-διαμόρφωση και για υπογραφή.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Παρασκευή 20 Δεκέμβρη: Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς.


 


ΚΑΛΕΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που μονιμοποιεί το «έκτακτο» χαράτσι για την κατοικία, επεκτείνοντας τη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και στην αδόμητη γη.

Γίνεται φανερό με το νέο νόμο, που φορολογεί ακόμα και την πρώτη κατοικία χαμηλής αξίας, ότι καθιερώνεται «ενοίκιο» στο κράτος για την ιδιοκατοίκηση. Αυτή η φοροληστεία επιτείνει ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τα αδιέξοδα που βιώνει ο κόσμος της βιοπάλης και ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα, που καραδοκούν για να αρπάξουν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί, εξωθεί ακόμα περισσότερους να αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των χαρατσιών της εφορίας και τις δόσεις των τραπεζικών δανείων.

Αυτός ο νόμος, αν ψηφιστεί, μαζί με τη σχεδιαζόμενη άρση και αυτής της μερικής προστασίας των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που ισχύει σήμερα, φέρνει μαζική απώλεια της κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων.

Να μην τους αφήσουμε να προχωρήσουν ανενόχλητοι στα σχέδια τους.

Καλούμε όλους και όλες, που πλήττονται από τη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και που θέλουν να αντιδράσουν σε αυτή την πολιτική, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20/12/2013, στις 7 μμ, μέρα συζήτησης του νομοσχέδιου, στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο) και πορεία στη Βουλή.

Καλούμε εργατικά σωματεία, άλλες συλλογικότητες και φορείς, που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αντιλαϊκή φοροληστεία, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη συγκέντρωση εκείνη τη μέρα έξω από τη Βουλή.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη έξω από τα σούπερ-μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ (Βιθυνίας και Τζουμαγιάς) και ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πλατεία Κρήνης)


Η επισιτιστική ομάδα της "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ"  εξορμά το Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 έξω από τα σούπερ-μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ (Βιθυνίας και Τζουμαγιάς) και ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πλατεία Κρήνης) από τις 11 το πρωί έως τις 2 περίπου το μεσημέρι για συλλογή τυποποιημένων-συσκευασμένων τροφίμων, που θα μοιράσει στις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη εξ αιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Χρειαζόμαστε την παρουσία και την βοήθεια όλων όσων μπορούν, ειδικά για την μεταφορά των τροφίμων στο τέλος της εξόρμησης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ


"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ"

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Γιατροί του Κόσμου για τη δυσκολία πρόσβασης, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, των ανασφάλιστων εγκύων γυναικών και παιδιών.


Ανησυχία για τη δυσκολία πρόσβασης στο ΕΣΥ

Πρόκειται για «γεγονότα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία της κοινωνίας» τονίστηκε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με θέμα «Έγκυος Γυναίκα, Μητέρα, Παιδί στα χρόνια της κρίσης».

«Οι ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες καλούνται να καλύψουν τη δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων, ενώ οι γονείς να καλύψουν το κόστος των εμβολιασμών που είναι πια δυσβάσταχτο. Το αίτημα είναι η έγκυος, από τη φυσική και μόνο μορφή της, όπως και το παιδί αντίστοιχα, να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας» υπογράμμισε η πρόεδρος των ΓτΚ παιδίατρος, Άννα Μαΐλη, ζητώντας να εκδοθούν «Βιβλιάρια Πρόνοιας για τις ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες και τα παιδιά».

«Οι Γιατροί του Κόσμου της Ελλάδας ανησυχούν σοβαρά για τα σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση των εγκύων γυναικών, στον ιατρικό έλεγχο της εγκυμοσύνης τους, καθώς και των παιδιών στις υπηρεσίες Υγείας. Επίσης, ανησυχούν σοβαρά για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών που μένουν ανεμβολίαστα στη χώρα μας» τόνισε η κ. Μαΐλη.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΚΛΙΚ Στην αλληλεγγύη! κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2014 της "αλληλεγγύης για όλους"

 Με τον τίτλο ΚΛΙΚ στην αλληλεγγύη, κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2014 της "αλληλεγγύης για όλους" με υλικό των φωτορεπόρτερ που ταξιδεύουν στις γειτονιές της αλληλεγγύης και στέλνουν σινιάλα ενός κόσμου που ανατέλλει. Τα έσοδα του ημερολογίου θα διατεθούν για τη στήριξη των δομών αλληλεγγύης.


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμακούμενη ένταση της επίθεσης που δέχεται το δημόσιο σύστημα Υγείας από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση  κατ εντολή της τρόικα .
Οι δραματικές περικοπές στην χρηματοδότηση των δημοσίων δομών υγείας , η προσπάθεια να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ και η ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με συγχωνεύσεις κλινικών και κατάργηση νοσοκομείων μαζί με τις διαθεσιμότητες και απολύσεις ιατρικού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού , έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες τόσο στις εργασιακές  συνθήκες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στις προσφερόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς , χρήστες αυτών των δημοσίων δομών υγείας .
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" δεν είναι πρώτη φορά που παίρνει πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε τα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας .
Έχοντας την θέση  ότι η δημόσια υγεία είναι αγαθό προς εξαφάνιση και ιδιωτικοποίηση καλεί .
Όλους τους Πολίτες του δήμου μας , εργαζόμενους από τον χώρο της Υγείας ,σωματεία εργαζομένων τοπικούς φορείς , παρατάξεις και μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκέβρη στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας . 
με θέμα 
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 
Μιλούν από τον χώρο της Υγείας 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ  Ενδοκρινολόγος 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΙΟΣ  Νευροχειρουργος κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΗ 
ΜΑΓΡΙΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ψυχική υγεία 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗ Νοσηλεύτρια κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας .


Η 3 Δεκέμβρη είναι η παγκόσμια και εθνική μέρα των Ανθρώπων με Αναπηρίες .
Γνωρίζοντας ότι οι Ανθρωποι με αναπηρίες και οι οικογένειες τους  βάλονται περισσότερο απο όλους μας απο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών , θέλουμε να συμβάλουμε και με αυτή  την συζήτηση στην οργάνωση της Αντίστασης και της παραπέρα δράσης για να απαλαχτούμε οριστικά απο αυτές τις πολιτικες .