Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Βέροια: Αθώος ο ακτιβιστής που κατηγορούνταν γιατί συνέδεσε το ρεύμα σε άνεργο





Αθώος κρίθηκε από το Πλημμελειοδικείο Βέροιας το μέλος των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» Νίκος Ασλάνογλου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο διαμέρισμα ενός άνεργου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η παροχή ρεύματος είχε διακοπεί, λόγω αδυναμίας του ένοικου να εξοφλήσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Το ίδιο δικαστήριο, κρίνοντας ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες, αθώωσε -επίσης- τον άνεργο Δημήτρη Γκάλαβο, στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση.

Το γεγονός για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο άντρες έγινε το Σεπτέμβριο του 2011 στη Βέροια. Ακτιβιστές-μέλη της ομάδας 'Πολίτες της Βέροιας', ανάμεσά τους κι ο κατηγορούμενος Νίκος Ασλάνογλου, μετέβησαν στο συγκεκριμένο σπίτι και προχώρησαν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο είχε διακόψει η ΔΕΗ λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού.

Ήταν η πρώτη επανασύνδεση που έγινε πανελλαδικά, όπως απολογήθηκε στο δικαστήριο ο Ν. Ασλάνογλου, ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την ενέργειά του, αλλά επέμεινε ότι θα συνεχίσει τις επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια της δίκης, βρέθηκαν μέλη της ομάδας 'Πολίτες της Βέροιας', ενώ την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του ακτιβιστή εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Πανελλαδική συνάντηση των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων Αλληλεγγύης 2-3/11

Πανελλαδική συνάντηση θα πραγματοποιήσουν τα Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης το Σάββατο 2/11 και την Κυριακή 3/11 σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.
Στόχος των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων αλληλεγγύης μέχρι τώρα είναι η δημιουργία χώρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ανασφάλιστοι πολίτες.
Τα ιατρεία αλληλεγγύης αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι των αντιστάσεων που οργανώνει η ελληνική κοινωνία και ως τέτοιο καλούνται, σήμερα, να κάνουν το επόμενο βήμα. Απέναντι στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού επιβάλλεται να διεκδικήσουν ακόμα εντονότερα την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε όλες τις βαθμίδες υγείας. 
Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 15.00-20.00 και την Κυριακή 11.00-16.00.
Συντονιστικό ΚΙΦΑ Αττικής, υπεύθυνο για την οργάνωση της πανελλαδικής συνάντησης (syntonistiko.kif.attikis@gmail.com)
Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου
Κοινωνικό Ιατρείο Φυλής
Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια
Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ
Αλληλεγγύη για όλους
Δίκτυο Γιατρών Κηφισιάς
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων
Κοινωνικό Δίκτυο Γιατρών-Φαρμακοποιών Ιλίου & Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου
Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγ. Βαρβάρας (υπό σύσταση Κοινωνικό Ιατρείο)

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.



Ανακοίνωση του Συντονιστικού ΚΙΦΑ Αττικής
για τον «έλεγχο» στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!

Στις 24/10/2013, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, αρχικά, και στο ιατρείο της Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου, στη συνέχεια, εμφανίστηκε για έλεγχο κλιμάκιο του ΕΟΦ και δικαστικός λειτουργός με τη συνοδεία υπαστυνόμου της Δίωξης Ναρκωτικών, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο έλεγχος που έγινε, μετά τη συγκατάθεση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου, δεν απέδωσε… ουσίες.
Την ώρα που το υπουργείο Υγείας διαλύει τη δημόσια υγεία, κλείνει τα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, απολύει σωρηδόν τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, που έρχονται να στηρίξουν τα 3.000.000 ανασφάλιστων που έχουν πεταχτεί έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Και είναι αυτό ακριβώς που φοβάται η κυβέρνηση: τους πολίτες που έμπρακτα χαλάνε την εικόνα του success story της κυβέρνησης.  
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης, που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα, αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους και νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.  Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία ανοίγουν τις πόρτες τους και οι αλληλέγγυοι γιατροί προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία θα ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται
στις δομές  αλληλεγγύης, τόσο αυτές θα δυναμώνουν.

Συντονιστικό ΚΙΦΑ Αττικής
Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αθήνας
Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου
Κοινωνικό Ιατρείο Φυλής
Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια
Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ
Αλληλεγγύη για όλους
Δίκτυο Γιατρών Κηφισιάς
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων
Κοινωνικό Δίκτυο Γιατρών-Φαρμακοποιών Ιλίου & Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου
Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγ. Βαρβάρας (υπό σύσταση Κοινωνικό Ιατρείο)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επανασυνδέουν το ρεύμα για τους μη έχοντες.


Οπως δηλώνουν στην «Κ.Ε.» ο Τάσος Καραγιώργης  και ο Θόδωρος Μαρινέλης , «αποκαθιστούμε μία αδικία για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτό που κάνουμε, μπορεί να μην είναι πολιτικά ορθό, αλλά είναι κοινωνικά δίκαιο»  

 
 Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος δεν κρύβουν το πρόσωπό τους και δεν φοβούνται ποινικές κυρώσεις. Οπως λένε στην «Κ.Ε.», η μεγαλύτερη νίκη «θα είναι η κοινωνική αφύπνιση». Με τη δράση τους έπεισαν τη ΔΕΗ να διευρύνει τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου και να προχωρήσει σε διακανονισμούς για τα χρέη άπορων πολιτών 
Οπως δηλώνουν στην «Κ.Ε.» ο Τάσος Καραγιώργης και ο Θόδωρος Μαρινέλης , «αποκαθιστούμε μία αδικία για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτό που κάνουμε, μπορεί να μην είναι πολιτικά ορθό, αλλά είναι κοινωνικά δίκαιο» Δρουν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στο σκοτάδι της ανωνυμίας. Χάρη σ' αυτούς όμως, 3.500 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα ζουν στο φως. Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος κατάφερε να ρίξει το κάστρο από μέσα: Οι δικές τους παρεμβάσεις αποτέλεσαν την αιτία, για να διευρύνει η ΔΕΗ τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου, έτσι ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να διακανονίζουν σε μικρές δόσεις το ποσό της οφειλής τους.

Στόχος τους δεν είναι απλώς η επανασύνδεση του ρεύματος, αλλά η πίεση προς τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακανονισμό με πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να επιτύχουν 700 διακανονισμούς. Μάλιστα πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις αφορούσαν ποσά αρκετά υψηλά, για τα οποία εκατοντάδες συμπολίτες μας έβρισκαν μέχρι σήμερα κλειστές πόρτες, όταν αποπειράθηκαν να τα διευθετήσουν σε δόσεις που μπορούσαν να αντεπεξέλθουν.

«Οχι στο φόβο»  
Βασική τους επιδίωξη είναι η δική τους δράση να αφυπνίσει τον κόσμο που φοβάται. «Να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνο μέρος του προβλήματος, αλλά βασικός πυλώνας της λύσης του». Συναντήσαμε τον Θόδωρο Μαρινέλη και τον Τάσο Καραγιώργη, δύο από μέλη της Κίνησης, κοντά στο Μικρολίμανο. Λίγη ώρα πριν προχωρήσουν στην επανασύνδεση ρεύματος σε μία μικρή μονοκατοικία της περιοχής. Μία από τις δεκάδες που πραγματοποιούν καθημερινά. Δεν έχουν καμία διάθεση να κρυφτούν, φοβούμενοι κυρώσεις και δικαστικές διώξεις. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο. «Δεν κλέβουμε από κανένα ρεύμα. Επανασυνδέουμε τα ρολόγια, τα οποία συνεχίζουν να γράφουν και αποκαθιστούμε μία αδικία για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτό που κάνουμε, μπορεί να μην είναι πολιτικά ορθό, αλλά είναι κοινωνικά δίκαιο», εξηγεί ο κ. Μαρινέλης.

Προέρχονται από το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγύη-Ανυπακοή-Ανατροπή). «Θεωρήσαμε, ότι το ρεύμα ήταν το δικό μας πεδίο δράσης, καθώς πιστεύουμε ότι είναι κοινωνικό αγαθό και όσο περνάει από το χέρι μας, κανένα σπίτι δεν θα μείνει στο σκοτάδι.

Στην πορεία, εθιστήκαμε με τα χαμόγελα των ανθρώπων κι έτσι συνεχίζουμε...», λένε.

 Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν δημιουργήθηκε ένας πυρήνας ακτιβιστών με «ειδίκευση» στις επανασυνδέσεις ρεύματος, αν και η στόχευση ήταν πιο διευρυμένη, όπως εξηγεί ο Τάσος Καραγιώργος: «Εμείς πιστεύουμε ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Κι αυτό κάναμε. Κινηματικά, μόρτικα, δυναμικά. Δεν αρκεστήκαμε απλώς σε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ, τις Εφορίες κ.λπ.

Ούτε βεβαίως μόνο στις επανασυνδέσεις: «Όταν πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο κτήριο της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, προσπάθησαν να μας παρακάμψουν. Εμείς κλειδώσαμε τον όροφο, και τους είπαμε ότι δεν φεύγουμε από εδώ, αν δεν δοθεί λύση. Καταφέραμε και κάναμε μία συνάντηση με το δ.σ. της ΔΕΗ και τους εξηγήσαμε ότι δεν συμφέρει ούτε αυτούς τους ίδιους να έχουν κλειστές ένα εκατομμύριο παροχές. Είμαστε η αιτία για το νέο κανονισμό της ΔΕΗ που προέκυψε, βάσει του οποίου διευρύνθηκαν τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου. Σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με κάποιους ανθρώπους στη ΔΕΗ. Εμείς από την πλευρά μας, πέραν των επανασυνδέσεων, συλλέγουμε στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής και πιέζουμε για διακονισμό. Παρεμβαίνουμε μετά από καταγγελίες πολιτών, στην περίπτωση που δεν εξυπηρετούνται».

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος αναφέρουν ότι ο διακανονισμός δεν ήταν απλή υπόθεση: «Ζητούσαν το 50% μπροστά και δόσεις, τις οποίες ένας άνεργος, ένας άπορος, μία πολύτεκνη οικογένεια σε κρίση, δεν μπορούσε να πληρώσει. Η κατάσταση ήταν απάνθρωπη. Επανασυνδέσαμε το ρεύμα σε ηλικιωμένο καρκινοπαθή στον Περαιά, ο οποίος χρωστούσε 6.000 ευρώ. Καταφέραμε να ρυθμίσει την οφειλή του με 150 ευρώ προκαταβολή και μηνιαία δόση 100 ευρώ το μήνα», προσθέτει ο κ. Μαρινέλης.

Ελπίδα  
Οι δύο ακτιβιστές εξηγούν ότι η μεγάλη νίκη για αυτούς θα είναι η αφύπνιση της κοινωνίας: «Ως άνθρωπος, δεν μου αρέσουν η αδικία και η παθητική στάση γενικότερα. θέλω, λοιπόν, να συμβάλω στην ανατροπή αυτής της παθητικότητας. Σκοπός μου είναι, λοιπόν, να παρακινήσω κι άλλους ανθρώπους και φυσικά να βοηθήσω και να απαλύνω καταστάσεις. Αν σηκώσει ο καθένας από εμάς τη σημαία της προσωπικής του επανάστασης, θα είναι πολύ σημαντικό. Γιατί αν το κάνει για τον εαυτό του, για την οικογένειά του, τότε, ίσως το κάνει και για τους άλλους», θα πει ο κ. Καραγιώργος.

Αρκεί λοιπόν ένα βήμα: «Να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γι' αυτό κι εμείς δεν κρύβουμε το πρόσωπό μας. Θέλουμε να τους δώσουμε μία ελπίδα. Οτι μπορούν και μόνοι τους. Να μην είναι μοιρολάτρες, να μάχονται και να αγωνίζονται», συμπληρώνει ο κ. Μαρινέλης.

Για όσους ακόμη φοβούνται να επανασυνδέσουν το ρεύμα, οι δύο ακτιβιστές εξηγούν ότι η οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη: «Κολλάμε στο ρολόι ένα έντυπο, με το λογότυπο της οργάνωσης. Την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί την αναλαβάνουμε εμείς».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ" το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά διοργάνωσε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για την τραγική υποβάθμιση της υγείας, αλλά και της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας.
"Αυτά που γίνονται τα τελευταία 3,5 χρόνια στη χώρα μας είναι η απόλυτη καταστροφή. Μας οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στην υγεία τα πράγματα είναι εξ΄ίσου καταστροφικά.3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς φάρμακα και γιατρούς,χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις ουσιαστικά αβοήθητοι και αποκλεισμένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας." τονίζουν σε ανακοίνωση που μοίραζαν στο κόσμο.

Εμείς, οι ενεργοί πολίτες οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας.
Οργανώνουμε  την καθημερινότητά μας, δημιουργώντας δομές αλληλεγγύης για τη στήριξη και την ανακούφιση όλων όσων έχουν ανάγκη. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.Διεκδικούμε με συγκεκριμένες ενέργειες, πράξεις και δημόσιες δράσεις την πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, στα δημόσια νοσοκομεία. 
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Αλληλέγγυων Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων σε Νοσοκομεία όλης της χώρας, με σκοπό να διεκδικήσουμε την πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, εθελοντές και ασθενείς του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στην είσοδο του οποίου μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας.
Η ανταπόκριση, τόσο από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όσο και από τον κόσμο ήταν ενθαρρυντική, όχι μόνο για τη συνέχιση της δράσης μας αλλά και για τη περαιτέρω συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην υγεία για μια Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Όλους.
Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας μας με τον Διοικητή του νοσοκομείου και εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων και Γιατρών του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλοι συμφωνήσαμε, πως δίχως δημόσια και δωρεάν περίθαλψη μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Από την μεριά της διοίκησης μας ζητήθηκε εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και γραπτώς στο νοσοκομείο.
Πειραιάς-Νίκαια, 17/10/2013

περισσότερες φωτογραφίες εδώ





Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Διήμερο αλληλεγγύης στον Πειραιά 19-20/10



 Η τροφή για τη σκέψη, το πνεύμα και το μυαλό τείνουν να γίνουν στις μέρες του μνημονίου το μέγα ζητούμενο.
Γι’ αυτό η Αλληλεγγύη Πειραιά και το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά σκέφτηκαν να σας καλέσουν σε ένα διαφορετικό τραπέζι. Σε ένα τραπέζι που πλουσιοπάροχα θα στρωθεί, για δυο μέρες, στον Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος, στα Καμίνια και θα αποζητά όχι να ερεθίσει την παλέτα σας και να χορτάσει την πείνα σας, αλλά να κεντρίσει τα μικρά γκρίζα εγκεφαλικά κύτταρα όλων μας, πριν αυτά καταστραφούν τελείως.

"Θα χαρούμε λοιπόν πολύ να σας δούμε, αλλά ακόμα περισσότερο, να σας ακούσουμε. Γι’ αυτό κλείστε την τηλεόραση κι ελάτε να περάσουμε μαζί τα δυο απογεύματα", αναφέρεται στο κάλεσμα.

Αλληλεγγύη Πειραιά - Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά
Η Αλληλεγγύη Πειραιά και το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά σας καλούν στην ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του Δημήτρη Θεοδόση για το ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΚ 
Σάββατο & Κυριακή 19 – 20 Οκτωβρίου 2013 6μμ – 10μμ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ»: Σαββάτο 19 Οκτωβρίου 2013 7μμ
Ομιλίες: Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος Μάριος Λώλος, φωτορεπόρτερ Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης Παν/μιο Αθηνών
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Βαριέμαι, κωμωδία του Ρικάρντο Ταλέσνικ 
Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 8.30μμ

Πολυχώρος «Κώστας Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια – Πειραιάς)


Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ




ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00

Επειδή αυτές είναι οι “επιτυχίες” της μνημονιακής τους πολιτικής:
-περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι,
-εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς φάρμακα και γιατρούς,
-χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια,
-άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις ουσιαστικά αβοήθητοι και αποκλεισμένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
απαντάμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Η “ΕΠΙΤΥΧΙΑ” ΤΟΥΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Σας καλούμε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 10:00
στην είσοδο του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας
για να απαιτήσουμε όλοι μαζί

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εμείς οι εθελοντές του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά
πιστοί στις ιδέες μας και τις αρχές μας θα είμαστε εκεί

ΕΣΥ ?
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 5 & ΠΕΛΟΠΙΔΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΜΟΥ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΤΗΛ. 2104960790 / E-mail: gramateia2013@gmail.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

 Δωρεάν μαθήματα που απευθύνονται στους μαθητές της Β και Γ Λυκείου.


Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας-Ρέντη

Προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών συνεχίζουν και φέτος τη δράση τους παρέχοντας δωρεάν μαθήματα που απευθύνονται στους μαθητές της Β και Γ Λυκείου, οι οποίοι έχουν ανάγκη πρόσθετης στήριξης σε μαθήματα κατεύθυνσης και γενικής παιδείας. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες και εργάσιμες μέρες της εβδομάδας στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας (Ηράκλειτος).

• Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, την ΕΛΜΕ να στηρίξουν αυτό το θεσμό αγωνιστικής αλληλεγγύης!
• Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς να έρθουν σε επαφή μαζί μας!
• Οι εγγραφές συνεχίζονται στο 11 Γυμνάσιο 16.00μμ-19.00μμ.
Ένας για όλους και όλοι για έναν

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Εξόρμηση το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2013 στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, πλατεία Κρήνης.




Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Η κρίση δεν περιμένει. Όμως η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ" είναι εδώ.

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2013 στις 11 το πρωί συγκεντρωνόμαστε έξω από το σούπερ-μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο πάνω μέρος της πλατείας Κρήνης για συγκέντρωση τυποποιημένων-συσκευασμένων τροφίμων.

Χρειαζόμαστε πολλές παρουσίες για το μοίρασμα του υλικού και για τη μεταφορά των τροφίμων στα γραφεία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η Αλληλεγγύη για όλους στη Νίκαια