Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το "λιμάνι της αγωνίας" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι!


το λιμάνι της αγωνίας                                                                                              
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ  ΝΑ ΤΑ
ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ !
Αγαπητοί/ές φίλοι/ες και μέλη του Λιμανιού της Αγωνίας,
Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών κι ένας δύσκολος χρόνος φεύγει, για να δώσει τη θέση του σ'έναν ακόμα σκληρότερο...
Το Λιμάνι της Αγωνίας αφουγκράζεται και μοιράζεται την αγωνία για το καθημερινό τσουκάλι που βασανίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας - που μέχρι χτες  ζούσαν μια 'νορμάλ' ζωή με δουλειά και εισόδημα. Γι'αυτό   συγκρότησε την Ομάδα Επισιτιστικής Αλληλεγγύης με αποστολή να συγκεντρώνει τρόφιμα μεγάλης διάρκειας (αλεύρι,ζυμαρικά,ρύζι,κονσέρβες,γάλα,λάδι κ.ά.) από  μέλη και φίλους του Λιμανιού - κι όχι μόνο - και να τα μοιράζει σε κατοίκους του Πειραιά που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα σίτισης.Η Ομάδα αυτή λειτουργεί τους τελευταίους μήνες με ραγδαία αυξανόμενη απήχηση στην κοινωνία, πράγμα που συνεπάγεται και αυξημένες ανάγκες για  τρόφιμα.
Για την κάλυψη αυτών των αυξημένων αναγκών,  αποφασίσαμε να διοργανώσουμε  χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Στέκι μας, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.Στο παζάρι αυτό, το 'νόμισμα' θα είναι συσκευασμένα τρόφιμα και κουτιά γάλα με τα οποία οι επισκέπτες θα 'αγοράζουν' τις πραμάτειες μας, που θα είναι τα βιβλία,οι δίσκοι,τα χειροτεχνήματα,τα εργαλεία,τις μικροσυσκευές,τα διακοσμητικά,τα κοσμήματα,τα αξεσουάρ, τα ρούχα κι ό.τι άλλο ενδιαφέρον μπορείτε να ανακαλύψετε και να μας προσφέρετε, ξαλαφρώνοντας τις βιβλιοθήκες, τα ντουλάπια  και τις ντουλάπες σας. 
Μπορείτε να μας φέρνετε  'εμπόρευμα' στο Στέκι (Πραξιτέλους 78) κάθε βράδυ - πλην Σαββατοκύριακου -  από τις 6 μέχρι τις 10  ή με ραντεβού (τηλ. 6980050014) για άλλες ώρες/μέρες, μέχρι την Παρασκευή 21/12. Αν έχετε πρόβλημα μεταφοράς, την αναλαμβάνουμε εμείς (και αν σας περισσεύουν και κλινοσκεπάσματα μπορούμε να τα παραλάβουμε και αυτά για να τα διοχετεύσουμε σε συμπολίτες μας που τα χρειάζονται).
Ελπίζουμε και υπολογίζουμε  στη σύμπραξη  και την  κινητοποίηση όλων για να πετύχει το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας τους στόχους του.
Το Λιμάνι της Αγωνίας